Felsökning telekabel på gång

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

I morse lastades grävmaskin av släp och kördes upp framför Persnäsportalens huvudkontor på Smedjegatan i centrala Södvik. Två valmöjligheter fanns för detta oväntade besök, varför undertecknad omedelbart klädde på sig och gick ut.
Det första alternativet jag tänkte på var förstås IP Onlys grävningar för fiber som nu kanske nått till Södvik – då jag lovat mig själv att delta under hela grävningen, eftersom fiberkabelns sträckning kommer att korsa både el, vatten och avlopp på sin väg till fastighetens vägg.
Det andra tänkbara alternativet kunde möjligen vara Tele2s felsökning och lagning av telefon- och internetkabel, den vi felanmälde innan jul. Men det alternativet trodde jag inte så mycket på, eftersom man först lovat lagningstid den 20 februari, och sedan nyligen förlängt lagningstiden till den 26 mars.
Men tro´t om ni vill – det är Tele2s underleverantör som felsöker och förhoppningsvis också kan laga kabelfelet. Med ens har något som kändes mycket långt bort och ogreppbart, både avseende tid och rum, kommit så mycket närmre, ja, bara ett kort stenkast bort. Jag kan till och med gå fram till personerna och fråga hur det går med mitt internet. Och slippa telefonkön på Tele2. Är det inte fantastiskt?

/ AT