Årets utgåva av Öländsk Bygd är släppt!

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Nu finns Öländsk Bygd 2024 ute. Boksläppet skedde enligt tradition lördagen i första adventshelgen, då kommittén för boken, med Anita Tingskull i spetsen, samlat alla artikelförfattare i Högby hembygdsgård över en kopp välsmakande kaffe (den stod dock Högby hembygdsförening för).

Årets utgåva innehåller ett tjugotal artiklar med varierat innehåll; bland annat så får man göra en vandring bland stenar omkring oss, gräva i en gammal dokumentlåda, läsa om gamla bynamn och deras betydelse, och upptäcka Stagnelius rötter på norra Öland – och mycket, mycket mera som kittlar nyfikenheten att läsa mer.

Efter boksläppet fördelades boken ut till byombuden i våra fem socknar, vilka nu har börjat sälja dem. Idag ska boken även vara levererad till försäljningsställen här på norra Öland, till exempel ICAhandlare och även till Borgholms bokhandel.

Du som bor en bit ifrån Öland och som vill köpa boken ber vi kontakta Linnea Jonzon via mail.
Ange där din adress och övriga kontaktuppgifter. Du står förstås för portot. Boken kostar 100:-.
Mailadress: linneajonzon3 (at) gmail.com