Ölands fåglar

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Frukostmöte i Sandviks Hamn med Pav JohnssonUteserveringen hos Sandviks Fisk och Hamnkök var fullsatt när Pav Johnsson, folkbildare, författare och radioröst berättade om fåglar, fågelskådning och Ölands fåglar.
Med charmig humor och blixtrande fågelkunskap trollband Pav publiken som nyfiket tog del av alla intressanta fakta om den öländska ornitologin.
I nya boken ”Ölands fåglar” kartläggs alla påträffade fågelarter på Öland. Från bokens kapitel serverade Pav, med avbrott för en del intressanta ”cliffhangers”, en parad av fåglars fascinerande liv och egenheter, ljudligt illustrerade av pippins sång från mobiltelefonen.
Bland publiken fanns många fågelälskare men också flera som nu säkert fått en ny passion tack vare estradörens engagerade framträdande.
”Ölands fåglar” var det fjärde av sommarens frukostmöten i arrangemang av Öland Kust till Kust Intresseförening. Nästa onsdag lyssnar vi till trubaduren, vispoeten och författaren Finn Zetterholm när han kåserar på temat ”Från busvisor till barnböcker”.
Välkomna!

Text och foto: Elisabeth Öhman