Under vintern har Sandviks Fisk & Kök fått ny ägare. Restaurangen tillika fiskaffären har drivits av släkten Johansson i många år, först av Gösta som startade företaget, senare av brorsdottern Carina. Glädjande nog är det två lokala förmågor som tar över, nämligen hamnkapten Henrik Petersson och hans dotter Karin.
Vi ringer upp Henrik för att gratulera.
Hur kom ni på tanken att bli restaurangägare, blir vår första fråga.
– Jo, det var i höstas som jag hörde Carina säga att hon ville lägga av, och du vet, det är ju inte helt ovanligt att idéer börjar snurra i mitt huvud.
Kul med far och dotter tillsammans.
– Karin skulle egentligen göra något helt annat, men valde det här istället. Vi kommer att jobba ihop i restaurangen, ja, fler än oss blir det ju förstås.
Blir det några nyheter?
– Vi kommer att driva restaurangen i samma anda som tidigare, så det kommer knappt märkas att det varit ägarbyte. Vi börjar så.
Med det beskedet känner vi oss mer än nöjda, och tackar för samtalet.
Öppettiderna kommer att vara desamma som förra året, och i vanlig ordning öppnar man för säsongen till påsk.
Vi vet att flera har hört av sig till Sandviks Fisk & Kök om jobb i sommar, men ännu finns någon tjänst kvar att söka. Så vill du jobba i Sandviks trevliga fiskrestaurang i sommar, läs mer på hemsidan! (under uppbyggnad)