Gillbergaförfattare aktuell i ny novellsamling

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Författare Elisabeth ÖhmanFörfattaren Elisabeth Öhman har under hela sitt yrkesliv arbetat som copywriter, skribent och redaktör. Sedan den sköna och mycket välarbetade boken ”Svenska ostron – havets juveler” gavs ut 2015 har Elisabeth lagt alltmer fokus på just det litterära skrivandet. Hon älskar nya utmaningar och har ett öppet tankesätt som leder till nya möjligheter och nya spännande konstellationer.
”Novellhotellet” är ett av dessa intressanta projekt, där hon tillsammans med sex ytterligare författare skapat och valt ut var sin novell. Resultatet blev en samling berättelser ur olika genre, med olika tilltal och med vitt skilt innehåll – utan att någon fördenskull spretar iväg. Samtliga noveller är välskrivna och hålls ihop av deras gemensamma tema, nämligen hotell i olika form. Planen med denna novellsamling är att den ska finnas på rummet när du checkar in på svenska hotell. Ja, i planen ingår förresten även engelsk översättning.
Parallellt med detta projekt pågår (minst) ett mer djupgrävande skrivande hemma i Elisabeths författarlya. Arbetsnamnet för det är ”Drottningklockan” där sann historia från världens alla hörn mixas med fiktiva händelser och personer till en spännande roman. Det här är Elisabeth mästare på, att med hunger utforska, leta och läsa in sig på och sedan pussla samman alla delar till en spännande och trovärdig berättelse.
I dagarna har manuset skickats till förlag, och vi ser med spänning fram mot att få läsa boken så småningom!