Musikspis med klass på Gästis

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Sedan ett bra tag har Papa Granpa varit stammistrubadur på Södviks Gästgivaregård. Varje onsdag och ibland även på fredagar. Denna fredag var det dags för Papa Granpas tre döttrar att göra entré. Systrarna Bondesson kallar sig officiellt för Baskery.
Det blev ett väldigt drag. Rappt och proffessionellt framförde de en hel del eget material, såväl som Bellman, Tom Petty och också en gotländsk godnattvisa framåt kvällskvisten. Vi bjöds alltså på en härlig mix av country, pop, punk och visa under kvällen. Ett par nummer kom även Papa Granpa, som i början av kvällen varit förband till Baskery, tillbaka upp på scenen och förenade sig med sina döttrar. Harmoni och äkta spelglädje känner jag präglade denna konsert och jag vill nog säga att det var en av de bästa musikkvällar Gästis haft hittills.

Att gå på Gästis musikkvällar och njuta av deras suveräna mat och dryck i sommar har hela vägen känts tryggt, med tanke på rådande omständigheter. Man håller till i ladan och ute i trädgården på behörigt avstånd, och kön till mat- och dryckbeställning är väl markerad – även handsprit finns tillgänglig. Dessutom serveras mat i take away-förpackning och dryck i engångsmuggar.
Några musikkvällar återstår denna sommar – missa inte dem!

 

/ Anita Tingskull