Helikopterräd för vatten

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

SGU grundvattensökning på ÖlandI morse vaknade säkert fler än jag till dånet av en helikopter. Min spontana tanke på väg till brevlådan; ”Aj, aj, sjödrama i Sandvik”. Men helikoptern kröp lågt över ”prärien” invid sandviksrakan och jag förstod ganska snart att det var den helikopter som enligt utlovat ska scanna av grundvattnet på Öland. Och mycket riktigt, i Ölandsbladet gick sedan att läsa om det. Det var bara det att, om jag förstått det hela rätt tidigare, skulle man i förväg bli informerad om tid och dag för helikopterturerna så att till exempel djurägare skulle hinna undsätta eventuella lättskrämda djur. Nu hoppas jag att berörda djurägare var mer morgonpigga än jag och hann göra slag i saken. Helikopterscannandet var dock över på någon timme och det behagliga sensommarlugnet råder åter i socknen. Och när allt kommer omkring tänker jag att vattensökandet kan föra med sig något gott för oss alla.     / AT
Bild: SGU

Vill du slippa bli överraskad av lågtgående helikopter kan du läsa mer om grundvattensökandet här!

Även Borgholm Energis facebooksida har aktuell info