Möte med gitarrduon 4 Hands till frukost

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

4hands3Det var fullsatt i Sandviks Fisk och Hamnkök när gitarristerna Mats Norrefalk och Börje Sandquist bjöd på musikalisk fukostmumma.

Att regnet ruskade och vinden ven hindrade inte dryga 50-talet åhörare att njuta av en fantastiskt fin musikupplevelse när gitarrduon 4 Hands underhöll i Sandviks hamn i onsdags morse.
Det var det andra av sommarens frukostmöten som i arrangemang av Öland Kust till Kust Intresseförening bjudit in gitarristerna Mats Norrefalk och Börje Sandquist till en musikalisk resa till toner av Taube, sydamerikanskt och egna kompositioner.
Trots den tidiga timmen flödade spelglädjen och de båda musikernas inlevelse gick inte att ta miste på. Helt utan högtalarsystem och förstärkare blev den akustiska upplevelsen intensiv och medryckande. Många var vi nog som drömde oss bort till Pampas sommarheta, vidsträckta stäpper invaggade i musikmagins värld av det glödande, tonsäkra ackompanjemanget från Mats och Börjes sydamerikanska gitarrer.
När regnet smattrade som värst mot uteserveringens rutor stämde de båda virtuoserna upp i en livlig, egen komposition som Börjes son passande nog döpt till ”Aquarush”.

Nästa onsdag den 13 juli lyssnar vi till författaren, bokrecensenten och sommarölänningen Magnus Utvik när han kåserar på temat ”Solen har ingen skugga”.
Välkommen till Sandviks Fisk och Hamnkök kl 9!

4hands1

Här avtackas gitarrduon Four Hands av Torbjörn Cederholm från Öland Kust till Kust Intresseförening.

Text och foto: Elisabeth Öhman