Skumtimmen – en thriller i öländsk lunk

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Sent i fredags kväll visades filmen Skumtimmen på tevekanalen Viasat Drama. Filmen hamnar måhända inte omedelbart i kategorin explosiv actionfilm, och blev inte heller den kassasuccé man hoppats på när den hade premiär för ett år sedan.
För den som inte redan är invigd erbjuder Skumtimmen fantastiska vyer från Öland, däribland flera miljöer från Persnäs socken. Under filmens gång vinner man helt klart som betraktare på att se Öland som en helhet istället för att försöka pussla ihop geografiska delar ur de olika scenerna.
Vad gäller genre, är det en thriller med extra knorr för det är fortfarande en film med intressanta förvecklingar och med frågetecken som rätas ut först i slutuppgörelsen. Bonus i filmen är Lena Endre och Tord Peterson som spelar oglamorösa roller på ett bra sätt. Samt de två andra huvudrollerna som spelas av aktörer vi inte sett mycket av tidigare.
Slutligen noterades att Skumtimmen sändes svensktextad, dock inte textad från Öland får vi förmoda, då Alvaret samtliga gånger stavades ”Allvaret”.
/ AT