Visst blev det sommarmarknad – ett tag…

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Den årliga sommarmarknaden i Sandvik, arrangerad av Öland Kust till Kust Intresseförening, mötte i år motstånd av väderleken. Så många heta, och helt vindstilla dagar vi haft under sommaren så slog vädret om just inför denna dag. Ett rejält åskväder brakade loss kvällen före, och tidigt på marknadsdagen flödade regnet. Därefter slog det faktiskt om till sol – dock låg en envis vind kvar. Inte riktigt så märkbar i inlandet, men väl vid kusten i Sandvik for hårda vindar. Så pass illa att regnskydd inte kunde hålla sig kvar på plats utan for iväg över området. Det fick således bli en marknad under bar himmel.
Utställarna fick förankra dukar med rep och stenar så gott det gick och plocka fram sina lokala alster, solen strålade och det var inte kyligt. Besökarna strömmade till och kommersen var god.

Strax efter klockan ett tornade ovädret upp sig över havet. Regnet kastade sig in mot land och vindbyarna kom i kraftiga stötar. Marknaden hamnade just i skottlinjen.
Det blev en dramatiskt och kvick avslutning för både besökare och utställare att försöka rädda sig undan skyfall och storm på bästa tänkbara sätt.

Märkligt nog, tycks ovädret varit lokalt vid kusten, för uppe vid väg 136 var vägbanan helt torr. Och kom man då farande i bil på väg mot Sandvik, kanske man inte ens känt den kraftiga vinden, blev man förmodligen förvånad över att marknaden redan var överspelad. Men så var det – snopet men omöjlig att fullfölja detta år.

Vädrets makter rår man uppenbarligen inte över, så vi får se fram mot nästa år igen.