Öländsk Bygd nummer sjuttio släppt

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

I lördags var det traditionellt boksläpp för Öländsk Bygd – i år för fantastiska sjuttionde gången. Boken har således getts ut varje år sedan 1950 i obruten följd. Många personer har varit inblandade och lagt sin själ i boken genom åren, och en person som var hårt engagerad i bokens tillblivelse var veterinären Elias Östman. Det är tack vare honom som den kom ut från första början. Detta kan du förstås läsa mer om i årets jubileumsutgåva, som i år är extra tjock samt har fått ett något nostalgiskt utseende som anknyter till första utgåvan.

Författare, redaktionskommitté, redaktör och press var inbjudna till boksläppet i Högby hembygdsgård. Öppningen inleddes med ett fyrfaldigt leve för vår jubilar Öländsk Bygd. Självfallet stämde alla närvarande in i det. Därefter följde en genomgång av bokens alla artiklar, där de olika författarna fick chans att berätta något ytterligare kring sina respektive ämnen. Udda för detta år var att två livs levande ”föremål” ur en av artiklarna i årets bok var närvarande, nämligen den sista ”stinsan” på Uggletorps station, och hennes dotter – vilket verkligen gav extra krydda till artikeln.

Öländsk Bygd 2020 är därmed släppt till försäljning och bör finnas hos försäljningsställen och byombud från och med denna vecka. Stöd även din hembygd om du har möjlighet, genom att köpa medlemskort för året.
Angenäm läsning!