Adventskaffe i Hotell Persnäs

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Vi var många kringboende som fått inbjudan till adventsfika i våra brevlådor. De som bjudit in till evenemanget är de nya ägarna av fd församlingshemmet i Persnäs, nämligen Vibeke och Jonas Ewing. Fastigheten, som ursprungligen uppfördes som folkskola 1849, kom i deras ägo under förra sommaren.

Sedan dess har hänt en hel del i och vid fastigheten; ett helt nytt hus har till exempel uppförts i vinkel mellan de båda äldre byggnaderna. Det smälter fint in trots att det är nybyggt. Och man har vidare planer.

Här ska bli Hotell Persnäs, med planerade tio rum i gamla skolbyggnaden och ett härligt poolområde på innergården mellan husen.
De gamla dasslängorna har förstås inte längre några holkar utan rymmer numera en lyxig svit med utgång mot poolen. Ja, jag kan se delar av detta klart i dagsläget, man får till och med gå in och kika genom en passage. Och jag ser helheten framför mig när jag hör det entusiastiska ägarparet berätta.
För idag är inte allting klart. Vi är bara på smygpremiär.
Det är därför vi samlas i den nya byggnaden, den är ren och fri från byggdamm. Här ska kök och matsal rymmas, med glasade dörrar in mot poolområdet där grävskoporna vilar för helgen.
Vi bjuds på glögg och tilltugg. Vi är många som tagit tillfället att hitta hit idag.

Trädgården ska bli Medelhavsinspirerad, berättar Vibeke. Vi har redan köpt in växter. Det kan nog bli häftigt, tänker jag. Vindstilla och behagligt inne i poolhörnan, men mycket jobb är kvar att göra, det är det. Jonas och Vibeke är unga och utstrålar fullt av energi, så detta kommer gå vägen. Det är jag helt övertygad om.

Hotell Persnäs väntas stå färdigt till våren.
Det ska bli så intressant att följa.

Text och bild:
Anita Tingskull