Information gällande din fiberutbyggnad

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Persnäsportalen vidarebefordrar den fiberinformation som fanns länkad till vår egen mailbox i morse. Persnäsportalens huvudkontor finns, som kanske bekant, i Södvik varför delar av informationen kan gälla Södviksområdet;

Hej, IP-Only är den fiberoperatör som byggde flest fiberanslutningar på landsbygden 2017, det kommer vi vara även 2018. Vi fortsätter att investera stort i fiberutbyggnaden i Sverige. Med det sagt är det en stor utmaning att bygga fiber på landsbygden.

Vi har tidigare kommunicerat att vi har varit för optimistiska vad gäller möjligheterna till en bred och snabb fiberutbyggnad i landsbygden. Förutsättningarna är helt enkelt svårare än vad vi räknat med. Det handlar bland annat om försenade tillstånd från Trafikverket, insamling av tusentals markavtal, långa avstånd och ofta svårarbetad terräng. Vi tog därför fram nya arbetssätt som är bättre anpassad till landsbygdsförhållanden.

Vi arbetar sekventiellt och etappvis vilket innebär att projektering, upphandling av entreprenörer, alla nödvändiga markavtal, tillstånd, korrekt beställningsantal och geotekniska markundersökningar färdigställs för varje enskilt område innan de påbörjas.

Tidplan för ditt område
Just nu arbetar vi oss vidare delområde för delområde inom kommunen. Ditt område har nu delats in i etapp 1 vilket innebär att byggnationen kommer fortgå under hela 2018. Innan vi påbörjar nästa delområde är det viktigt att alla markavtal och tillstånd är på plats, på så vis kan vi löpande färdigställa och driftsätta hela landsbygden i Löttorp Syd till vårt rikstäckande fibernät. Vi beräknar att färdigställa ditt område under första kvartalet 2019

Vi är väldigt stolta över att ha fått ditt förtroende att bygga ut fiber i ditt område och vi gör allt vi kan för att leva upp till det förtroendet. Vi beklagar att återkopplingen kring tidplanen dragit ut på tiden, det vi beskrivit ovan ska inte ses som en ursäkt, utan som en förklaring utifrån de utmaningar vi mött på vägen och hur vi har åtgärdat dem för att vi ska komma vidare med fiberutbyggnaden i ditt område.

Du kan följa status för ditt område på vår hemsida www.oland.ip-only.se

Har du frågor eller funderingar?
Du är välkommen att besöka vårt kundforum genom att klicka här. Där finns svar på de vanligaste frågorna. Du kan även kontakta vår kundservice på 0200-43 00 00 (vardagar 8:00-17:30) eller kundservice@ip-only.se.

Med vänlig hälsning
IP-Only Öland

www.oland.ip-only.se