Fågellivet fortsätter

posted in: PERSNÄSNYTT, REPORTAGE | 0

PilfinkI slutet av juni har pilfinken flyttat in i höghuset på stugknuten. Inte i samma lägenhet som talgoxen bodde i tidigare utan en våning upp. Pilfinken har under ruvningen varit lite mer diskret och mer på sin vakt än talgoxen. Nu när äggen kläckts är den däremot både livlig och mer synlig. Den verkar också trivas mycket bra med sin uppgift som förälder och ser inte så smal och utpumpad ut som vissa fåglar gör när de föder upp sina ungar. Han och hon hjälps åt dygnets vakna timmar.
De har vatten i sin närhet, men föredrar att i stor lycka sandbada i rosenrabatten istället.
Även i holken i aspdungen bakom huset har ett par pilfinkar nu flyttat in efter flugsnapparen. Hur det gick med flugsnapparen har helt passerat oss. Antingen skötte de allting mycket diskret eller har de bytt bostad, för nu är det pilfinkens hem. Man kan tycka att våra nya inneboende är aningen färglösa just nu – men det är i alla fall något liv i holkarna och det gillar vi.

/ Anita Tingskull

fagelholkliv-pilfink2