En rodd över Atlanten

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Öland Kust till Kust Intresseförening - Frukostmöte 29 juni 2016

I strålande sol och med god uppslutning av 50-talet åhörare var det i morse premiär för sommarens frukostmöten i Sandviks Hamn. Dagens gästtalare äventyraren Stefan Erlandsson berättande om sin och kollegan Erik Grafströms strapatsrika rodd över Atlanten.
Efter dryga två års förberedelser korsade de startlinjen vid kanariska La Gomera för att under 57 dygn möta utmaningar som jättevågor, krockar med flugfiskar och kapsejsad saltvattenrenare.  Ett gott teamwork stärkte dem att ro över 5000 kilometer till målet på Antiqua i Västindien. Innebörden av Stefan & Eriks upplevelse är att aldrig ge upp, att stötta och hjälpa varandra i vått och torrt.

Nästa onsdag den 6 juli lyssnar vi till gitarrduon Four Hands när Mats Norrefalk och Börje Sandquist tolkar Taube, sydamerikanskt och bjuder på egna kompositioner.
Välkommen till Sandviks Fisk och Hamnkök kl 9!

/ EÖ