Nu är det gott att leva

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Frukostmöte i Sandvik med Lill LindforsAlla sittplatser var upptagna både ute och inne på Sandviks Fisk och Hamnkök när artisten Lill Lindfors i sällskap av gitarristen Mats Norrefalk bjöd på ett upplevelsestarkt frukostmöte. Prat och musik varvades i en mix av humor och allvar, till glädje för oss uppskattningsvis 180-200 personer som charmerades av duon. Folk samlades även vid räcket utanför uteserveringen för att se och höra Lill och Mats.
Ordet folkkär känns ju lite i underkant när det gäller att beskriva numera ölandsboende Lill. Hon känns lite mer som om hon ingår i det svenska folkhemmet, hon har på något sätt alltid funnits där. Underfundiga, finurliga, sjungande, spexande, kjoltappande Lill.

Lill gav oss korta minnesbilder från sin barndom i Helsingfors och vidare genom sin fantastiska karriär. Från debuten på Hamburger Börs via Hagge Geigerts nyårsrevy i Uddevalla 1960 och Karl Gerhards revy på Idéonteatern i Stockholm 1961. Hennes möten med Povel Ramel, Anders Linder, Ove Thörnqvist och nyligen bortgångne kollegan Robban Broberg berörde oss.
Lill berättade också om sitt arbete för Unicef, vars första svenska ambassadör hon blev 1998. Utsatta barn och flickors utbildning i världen engagerar henne mycket. Avslutningsvis läste Lill dikten ”Nu är det gott att leva” av nobelpristagaren Rudyard Kipling och där trodde vi nog att frukostmötet var slut, men då blev det på allmän begäran en visa till och Lill och Mats framförde den mycket vackra ”Du är den ende”. Det var magiskt och vi var alla trollbundna.

Nästa onsdag är det sommarens sista frukostmöte. Då kommer Ulrich Jensen från Naturebase Rovfågelrehabilitering och berättar om havsörnar och berguvar. Det blir spännande!

/ Elisabeth Öhman