Tummen upp för Konstrundan

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Tummen upp för KONSTRUNDAN 2015Årets upplaga av Konstrundan blev en fin framgång för Norra Ölands Konstnärsgille. Kanske berodde det på den växlande väderleken att så många hittade in till de nio medverkande konstnärernas ateljéer och gallerier. Kanske bidrog också den nya samlingsutställningen i Källa Keramik till att fler kom nära de lokala konstnärernas verk. Och givetvis lockade det generösa konstlotteriet med sina fina vinstchanser.
Konstlotterna såldes slut och dragning har redan skett hos Börje Frykenstam och Tina Skiöld. Glada vinnare blev Staffan Dahlström i Växjö och Jenny Lomm i Tallarna. Hos Anita Tingskull gick vinsten till Rosmarie Lundberg i Nynäshamn. Medverkande konstnärer från Persnäs var Eva Sasioglu i Hörlösa med ”personliga smycken och känslor på duk ofta med mixade media”, Börje Fyrkenstam i Lilla Horn med ”natur och stadsmotiv i sommarens färgskala”, Tina Skiöld i Sandvik med ”ljus och stämningar i akvarell och olja samt Anita Tingskull i Södvik med ”akvareller med starkt temperament och flöde”.
Samlingsutställningen i Källa Keramik pågår fram till augusti och flyttar under Skördefesten in i Persnäs Prästgård. Då finns en ny chans att uppleva Konstrundan igen!

/ Elisabeth Öhman

Bilden: Hos konstnären Börje Fyrkenstam i Lilla Horn vilar ett behagligt lugn. Motiv i olja från Stockholm och Öland pryder väggarna i hans ljusa sommarateljé. Foto Elisabeth Öhman.