Kust till Kust arrangerar Skräpplockarvandring

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Under höst och vinter flyter mycket skräp iland längs med kusten. Som en del av Skräpplockardagarna och Nordiska Kusträddardagen i regi av Håll Sverige Rent kombinerar Öland Kust till Kust Intresseförening sin vandring i början av maj med att samla ihop och ta med det skräp som ligger längs vägen mellan Högenäs orde och Källa Hamn.

Självklart följer man Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd till varandra och ta personligt ansvar. Det är upp till var och en att genomföra denna vandring på ett ansvarsfullt sätt. Personer över 70 eller de som tillhör andra riskgrupper rekommenderar man att inte delta i arrangemanget.

Denna vandring är en av de aktiviteter som kan och kommer att genomföras av Öland Kust till Kust Intresseförening, liksom den årliga cykelorienteringen.
Däremot har man beslutat att tyvärr ställa in två populära aktiviteter i år, då det är risk att inte kunna hålla den rekommenderade sociala distansering som är önskvärd just nu. Det handlar om Frukostmöten och det handlar om Sommarmarknaden i Sandvik.
Läs mer om detta på föreningens hemsida här www.kust-kust.se