Invigning av nya ICA Nära Trossen

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Det var verkligen så att människor vallfärdade till Sandvik i lördags när ICA Nära Trossen hade invigning av sin nya butik. Solen strålade från en klarblå himmel, och det blev till en riktig folkfest, ja, det kändes helt klart att traktens givna – och saknade – samlingspunkt är tillbaka från och med denna dag.

En stor skara nyfikna besökare samlades utanför entrén strax före klockan elva. Lite överraskande inleddes invigningen med att en grupp, som vi trodde, kunder kom ut genom butiksdörrarna med varsin ICA-kasse i handen. Det visade sig inte vara ”helt vanliga kunder” utan kören Chorus Mixtus som gjorde entré. Passande nog organiserade de sig i kö utanför dörren, med sidan mot publiken, och inledde med sången ”Kösång”. Flera glada och positiva sånger följde på det.

– Det är Yvonnes dag idag, inledde huvudentreprenören Robert Nilsson från Folke Nilsson Bygg AB, vid mikrofonen. Hon är min stora hjälte, från första spadtaget som togs den femte januari fram till idag. Och det är nog snabbaste tiden någonsin man byggt en ICA-butik på.
Stina Lind, dotter i familjen, tog vid mikrofonen och fortsatte på temat. Några rörande ord om sin mor Yvonne, bland annat om hennes enorma styrka. Stina Lind avslutade, smått rörd, med att berätta hur svår Yvonne är att ersätta, samt att tacka henne för att hon är den hon är och för att hon gör det hon gör.
Sist landade mikrofonen i Yvonne Linds hand som berättade om sina tvivel genom hela processen, risktagandet, om att välja hjärtats väg och att våga tro på framtiden. Hon berättade om allt stöd hon fått på vägen från branden fram till nu från familj och vänner. Från personalen förstås. Och från alla oss kunder. Slutligen framförde hon ett stort tack till alla oss som stöttat hela vägen fram. Som avslutning på talet klipptes bandet till ”vår” nya butik. Av Yvonne själv, förstås. Och vi fick äntligen komma in.

Framför och kring butiken bjöds musikunderhållning och det bjöds på både korv med bröd, bubbel och tårta. Många var de vänner som för dagen hjälpte till med servering. Och för barnen fanns självaste GB-gubben på plats och bjöd på Piggelin. De flesta stannade en bra stund, inte bara för att handla, utan för att umgås och prata en stund. Ja, det blev verkligen en folkfest av stora mått på lilla Öland som pågick till långt in på eftermiddagen.

Yvonne Lind – en sprittande glad butiksägarinna – så som vi oftast är vana att se henne. Välkomna tillbaka säger vi – till dig och till hela din personalstyrka!
Stort lycka till önskar Persnäsportalen!
ÖPPETTIDERNA PÅ ICA TROSSEN ÄR: 8 – 20 alla dagar i sommar
(Undantaget Midsommarafton 8-16 och Midsommardagen 9-20)