Fiberforum i Sandvik – oktober nytt färdigdatum

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Persnäsportalen citerar direkt från Öland Kust till Kust Intresseförenings facebooksida;

Igår kväll bjöd kommunens bredbandssamordnare Ulrika Ragvald Emilsson in till fiberforum. Ett tiotal engagerade från de lokala fibergrupperna diskuterade läget efter det att IP-Only dragit ner på grävtempot. Här i Löttorp Syd (Källa och Persnäs) har många redan fått fiber. Vårt område blir helt klart tidigast i oktober.
Telia har påbörjat nedsläckningen av kopparnätet (som är samma sak som det fasta telefonnätet.) Om man idag har en ADSL-uppkoppling och surfar via telefonjacket hemma så kommer man att påverkas av nedsläckningen av kopparnätet. På Öland börjar nedsläckningen i Skärlöv och Ölands Smedby i Mörbylånga kommun den 3 juni 2019. Här finns tidtabellen för nedsläckningen:

https://www.telia.se/…/framtidens_nat_kommuner_orter_2018_2…