Vatten på tapeten

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Frukostmöte i Sandvik med Carl Malgerud

Nu har Öland Kust till Kust Intresseförening dragit igång sommarens populära frukostmöten i Sandviks Hamn. I onsdags var det dags för Carl Malgerud, styrelseordförande i Borgholm Energi, att berätta om Ölands vattensituation med fokus på vattenfrågan i stort och det nya avsaltningsverket i Sandvik i synnerhet.

På temat ”Från kris till innovation” illustrerade Carl med exempel där vattenförsörjningen i Borgholms kommun verkligen varit hotad fram till det beslut som togs i juni 2016 om att bygga det nya avsaltningsverket. Efter en rekordsnabb byggtid kunde H.M. Konung Carl XVI Gustaf den 22 juni högtidligen invigningsvattna en ölandssolvända med nyrenat vatten från avsaltningsverket. ”En lyckans dag”, kommenterade Carl och berättade bland annat att investeringar nu kommer att göras för att rusta upp det underdimensionerade ledningsnätet.

Nästa onsdag den 12 juli serverar författaren Tove Folkesson en litterär och musikalisk upplevelse på temat från sin senaste bok ”Ölandssången”. Välkommen då!

Text och foto: Elisabeth Öhman