Premiär för ”nya” Gästis

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Invigning Gästis i SödvikDet var god uppslutning i fredags när bybor träffades i södvikskrysset för att i samlad trupp uppvakta nya ägarna av Södviks Gästgivaregård. Till Gästis gick man sedan ”fangång” upp mot entrén.
Invigning Gästis i SödvikEfter en stunds väntan kom äntligen de – av redan befintliga gäster upptagna – nya ägarna ut på trappan. ”Det här är byn…” inledde Elisabeth Berner. Därefter framfördes nyskrivna sången ”Ja, må de lyckas, ja, må de lyckas…” unisont av de samlade. Gemensamt inköpta ölandsflaggan, champagne och blommor överlämnades sedan till Jennifer och Brian, som de nya ägarna heter. (Lena upptagen i köket)
Invigning Gästis i SödvikPubafton med minst tre valbara välsmakande rätter följde sedan. Och trubadur. Premiäraftonen fortgick till en bra bit över 23 denna kväll.
Följande kväll serverade man en fantastisk buffé. Även denna kväll var fullsatt, dels av några återkommande bybor, men även av hitresta från när och fjärran.
Persnäsportalen stämmer självklart in i sången ”Javisst, må de lyckas!”