Älgbesök slutade tyvärr olyckligt

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Älg i SödvikFör ett par veckor sedan kunde man se den här pinntjuren äta sig mätt på fallfrukt inne på en tomt vid Södviks södra infart. Jag såg den, och några till antar jag, under morgontimmarna. När jag väl sett tjuren där, kunde jag inte låta bli att kika in i trädgården de gånger jag därefter passerade torpet vid mina resor söderut. Men trädgården stod alltid tom. Ända till i lördags morse, då jag plötsligt fick se en stor kropp liggande inne på gårdsplanen vid samma torp, inte långt från äppleträdet.
Självklart tänkte jag att älgen vilade på maten, efter alla goda äpplen, och vi for vidare. Det var först på eftermiddagen när jag återvände hem, som vi upptäckte att älgen låg kvar på samma ställe som på morgonen, och vi anade oråd. Vi körde fram till grinden och tutade, men ingenting hände. Vi kontaktade därför jägare i trakten, som omgående for dit och kunde konstatera att älgen troligen ätit ihjäl sig på äpplen.
Kroppen är nu omhändertagen och bortforslad.
Tråkigt tycker jag, att älgarna lyckas äta ihjäl sig när de är så få här på Öland.

Text: Anita Tingskull
Övre bilden: Anne Larsson

Död älg i Södvik