Boka in sommarteater i Södvik

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Jag är ingen zoombie - Teater i Södvik 2016Nu släpps biljetterna!
Teater Proximus ska i sommar sätta upp Lars Molins TV-serie Jag är ingen zoombie! som utomhusteater i Södvik. Föreställningen är en komisk pjäs om den stressade familjeförsörjaren Holger som en dag får nog. För regin står skådespelaren Lars Sonnesjö och manusbearbetningen Jonas Hellberg. Premiär den 19 juli.

För sjunde året iscensätter Teater Proximus en av Lars Molins TV-filmer.
I år har valet fallit på TV-serien Zoombie som sändes av Sveriges Television i tre delar 1982. Föreställningen handlar om Holger som en dag får höra att han är en ”jävla zombie”. Trött på kontorslivet och alla problem där hemma, bestämmer han sig plötsligt för att sluta gå till jobbet och vara ”bankomat” åt sin familj. Han eldar upp alla kontanterna och kreditkorten på utegrillen. Med metspöet under armen tar han dagen som den kommer. Holgers uppbrott skapar kaos i familjen. Vem ska nu betala för deras shopping, gymkort och mobilräkningar? Kommer ”den gamle” Holger att komma tillbaka?

Så här beskrev Lars Molin sin TV-serie:

Jag är ingen Zoombie är en familjekomedi med mannen i centrum. Det är en vacker och sedelärande berättelse om en lönnfet, medelålders och livskrisande mellanchef på Försäkringskassan. Vi får följa den av familjen hånade och utnyttjade Holger Jacobsson i hans svåra kamp, från förpuppning till flygfärdig fjäril.”

– Det är en modern och tidlös pjäs. Den ställer frågan om det är möjligt att ta sig ur livets evigt snurrande ekorrhjul. Föreställningen ger ett hoppfullt svar. Det går att förändra sitt liv, säger Lars Sonnesjö, regissör.

– Jag ser stora likheter mellan Den tatuerade änkan och Zoombie. Här låter Lars Molin familjeförsörjaren Holger fly från det tunga ansvaret med jobb, fru och barn. I den tatuerade änkan var det Ester som flydde från hemmets bojor. Zoombie är en slags svensk version av amerikanska filmen Falling Down. Men istället för att gå lös med basebollträ och gevär så tar Holger sitt metspö under armen och dricker lite hembränt med grannen, säger Jonas Hellberg, ordförande i Teater Proximus som bearbetat manuset.

Vid sidan av familjen så innehåller pjäsen flera andra fina rollgestalter, som exempelvis den filosoferande fiskaren Ernst-George och den sjukskrivne läraren Beda med bakgrund i kemi.

– Vi har startat repetitionerna. Ensemblen består av nio skådespelare. Vi ser fram emot ännu en teatersommar på norra Öland, säger Lars Sonnesjö som regisserar för femte året. Till vardags arbetar Lars Sonnesjö som skådespelare på Byteatern, Kalmar läns teater, nu aktuell med pjäsen Himladrumlar.

Uppsättningen av Jag är ingen zoombie! bygger på ett unikt samarbete mellan teaterföreningen och Lars Molins efterlevande. Spelet sker i vacker miljö vid Södviks gamla Gästgivaregård. Totalt spelas 12 föreställningar.

Medverkar gör: Jonas Hellberg, Emma Wickman, Simon Almljung, Klara Hallengren Hellberg, Bernt Lind, Mari Almljung, Herbert Zander, Elisabeth Zander och Christian Gustafsson.

Speldagar: 19/7, 21/7, 23/7, 24/7*, 25/7, 26/7, 28/7, 30/7* och den 31/7* klockan 19:00.
* Föreställningen spelas även klockan 15:00

Biljettpriset är 150 kronor och försäljningen sker genom Ölands Turistbyrå, 0485-890 00 eller www.olandsturist.se. Biljetterna finns redan nu tillgängliga.

Föreställningen görs med stöd av Borgholms kommun och Vuxenskolan.

Vid frågor kontakta Jonas Hellberg, Teater Proximus, 070-670 05 72 eller Lars Sonnesjö, 073-987 21 02. Läs mer på www.teaterproximus.se

Teater Proximus är en teaterförening på Norra Öland som bildades år 2001. 2008 inleddes samarbetet med Lars Molins familj. TV-filmerna ”Kunglig Toilette” och ”Midvinterduell” sattes upp som sommarteater i Källa Bygdegård 2008 och 2009. 2011 sattes ”Badjävlar” upp, 2012 ”Potatishandlaren”, 2013 ”Den tatuerade änkan” och 2015 ”Saxofonhallicken” vid Södviks gästgivargård. Föreställningarna spelades inför fullsatt publik och fick ett fint mottagande från såväl publik som recensenter.