I morgon tänds eldar kring Östersjön

posted in: PERSNÄSNYTT | 0
EldI morgon kväll tänds eldar kring hela Östersjön, däribland i ett flertal av Ölands hamnar. I länderna runt Östersjön är det gammal tradition att tända eldar som ett avslut på sommaren. Under senare år har höstbålen alltmer blivit en manifestation för vår miljö och Östersjöns överlevnad.
I följande hamnar kommer eldar att tändas i morgon kväll: Byxelkrok, Böda, Källa, Sandvik, Kårehamn, Borgholm, Stora Rör, Gräsgård, Bläsinge och Degerhamn. I Böda, Sandvik, Kårehamn och Stora Rör är serveringar och restauranger öppna. I Källa kan man grilla medhavd korv. I Degerhamn serveras kaffe och våfflor och i Gräsgård kan det bli sillmackor.
Arrangör för höstbålen är Ölands vattenråd och Ölands naturskyddsförening i samarbete med lokala hamn- och samhällsföreningar.
Bålen tänds kl. 20.30 runt hela Östersjön då också ett kortare tal kommer att hållas av någon representant från vattenrådet eller naturskyddsföreningen.