Bakom kulisserna på ”Saxofonhallicken”

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Frukostmöte i Sandviks HamnI onsdags var det dags för sommarens första frukostmöte i Sandviks hamn. Först ut var Jonas Hellberg och Lars Sonnesjö, ordförande respektive regissör för Teater Proximus, som engagerat och underhållande berättade om Lars Molins dramafilm ”Saxofonhallicken”. Filmen hade premiär 1986 med Eva Gröndal och Allan Svensson i huvudrollerna. Den är en ”betraktelse om Stadshotellet som ungdomsgård för vuxna”, som Lars Molin själv uttryckte det, och handlar om frånskilda tvåbarnsmamman Vera som träffar en handelsresande och deras tafatta kontaktförsök på dansgolvet till musik av klassikern ”Petite fleur”.
Ett 30-tal gäster lyssnade på Jonas och Lars när de bjöd på en inspirerande invit till teatervärlden, kryddade med skrattframkallande kuriosa, några spännande hemlisar och förstås rena fakta om författaren, dramatikern och regissören Lars Molin.
Den 15 juli är det premiär för Teater Proximus version av ”Saxofonhallicken” i Södviks Gästgivaregård. Föreställningen ges 12 gånger i samråd med Lars Molins familj.
Frukostmötena arrangeras av Öland Kust till Kust Intresseförening och nästa onsdag är det kamelbonden Bengt Erlingsson som gästar Sandviks Fisk & Hamnkök.
/EÖ