Kalmarsund eller Ölandsund?

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Ölandsbron

Just nu cirkulerar ett förslag om namnbyte på facebook. Det är ingen liten ”byhåla” som är föremål för diskussionen utan faktiskt hela Kalmarsund. Det nya namnet föreslås bli Ölandsund – varken otippat eller omotiverat. Ölandsunds facebooksida har i skrivande stund strax under 400 gilla. (när 1000 gilla uppnåtts lovar för övrigt upphovsmannen att ta ett dopp i Ölandsund – så passa på att tycka till!)
Frågan om namnbyte lyftes av Fredrik Fredriksson, Wikegårds Semesterby, vid Camping Ölands årsmöte och kort därefter startade han facebooksidan Ölandsund.
Namnbytet, menar Fredrik, kan till och med komma att ena Öland i viktiga sammanhang. Öland är också ett starkare varumärke än Kalmar. Dessutom, tillägger han, skulle inte sundet existera om inte Öland fanns. Skälen är fler. Fredrik har väckt frågan och skapat opinion, nu är det upp till politiker och byråkrater att genomföra, trots allt är det ju bara vatten som ska byta namn.

Läs artikel om hur det går här!