Det som göms i snö…kanske är en skitsak

posted in: INSÄNDARE | 0

Det som göms i snö...Södvik är en idyll. Äldre bebyggelse varvas med sommarboende och några modernare hus, detta tillsammans ger en skön blandning. Alla har vi naturen inpå knuten. Den är en tillgång för oss. Det är bland annat det som är charmen med vår by. Planlagt, men med en lantlig prägel. Här trivs hundar, hundägare och naturälskare förstås, inklusive jag själv. Det finns en frihet här. Och så måste det få vara.
Men, igår hittade jag ett ovälkommet fynd i vårt grindhål när jag passerade för att hämta morgontidningen, och där jag just passerat för att hämta dagens post. Där jag under gårdagen rullade ut sopkärlet för hämtning. Och där bara för några dagar sedan vinterns vedförråd  levererades – ved som sedan bärs in och eldas i vårt vardagsrum. Grindhålet är också entré för kunder och besökare till mitt galleri och min firma.
Ett grindhål är uppenbarligen en frekvent använd yta, så här kommer en vädjan till dig som hundägare – och kanske är det som sagt en skitsak, men försök ha lite koll på din hund. I Södvik med omnejd finns gott om grönytor som inte används lika ofta av människor. Använd gärna dem – alternativt hundpåsar!

Vänligen Anita Tingskull
boende på Smedjegatan som är ett härligt stråk för flanörer både med och utan hund