Busstur inställd

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Buss 106 inställdGårdagens sena morgontur, linje 106 med avgång 9.11 från Löttorp mot Borgholm, ställdes in på grund av fordonsproblem. Man hänvisade till nästa avgång 15.03. Detta meddelades på KLTs hemsida. Sträckan Lundegård – Borgholm skulle dock gå enligt tidtabell.
För de som tålmodigt väntade i snöglopp och regn vid hållplatserna längs väg 136 blev det minst sagt en våt upplevelse. Vid Södviks hållplats fanns vid tillfället inte någon internetanslutning så väntande var uppenbarligen omedvetna om problemet. Hur många fler som väntade längs sträckan har vi tyvärr ingen uppgift om. Väglaget kan ha gjort att fler hade valt bussen denna morgon.
Att bussen inte alls dyker upp är dock väldigt ovanligt. Men icke mindre retfullt, då även boende på norr har viktiga tider att passa ibland. Hur gör man då när man blir stående utmed 136:an, på väg till Borgholm – eller kanske till och med till Kalmar?
KLTs reception svarar så här:
– Ring oss på 010–21 21 000. Vi plockar upp dig på ett eller annat sätt och tar dig dit du ska, förmodligen med taxi.
Det känns betryggande. Om det finns mobiltäckning vid tillfället.