Stickmönster från Persnäs roar japanskorna

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Ann Linderhjelm i JapanAnn Linderhjelm, ägare av Ullcentrum och med rot i Persnäs, befinner sig just nu i Japan. Hon är där för att representera Sverige och för att lära ut olika stickmönster, krokning med mera. När Persnäsportalen är i kontakt med Ann har hon redan hållit två workshops i staden Karuizawa.

Ann Linderhjelm i JapanSom bas för sina workshops använder
Ann bland annat boken ”Stickmönster på Öland”
(utgiven av Ullcentrum AB)

 

 

Nu har också den Skandinaviska mässan i niomiljonersstaden Nagoya öppnat. Ann Linderhjelm finns på plats som enda representant härifrån, då det i övrigt är japaner själva som säljer skandinavisk design på mässan. Mässan pågår i fyra dagar och möttes av tv-team och press vid öppnandet. Därefter fylldes lokalerna av nyfikna besökare. Endast någon timme på eftermiddagen var det något lugnare, rapporterar Ann från Japan.

Ann Linderhjelm i Japan

Ann Linderhjelm i Japan