Ska Norra Ölands Läkarmottagning behöva stänga?

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Bara för några år sedan startade sockenboende läkaren Niklas Högerås Norra Ölands Läkarmottagning i Löttorp. Det är en landstingsansluten privat mottagning.
Idag har Niklas Högerås drygt 1000 listade patienter. Halva norra Ölands befolkning har alltså själva valt detta privata alternativ.
Efter årsskiftet kan Norra Ölands Läkarmottagning vara på väg att försvinna. Detta på grund av ett samarbetsavtal med Borgholms Hälsocentral man inte riktigt kommer överens om. Vart Niklas Högerås dryga tusen patienter tar vägen om hans läkarmottagning skulle bli tvungen att upphöra vet man inte idag.
Löttorps vårdcentral, som är en filial till Borgholms, ligger granne med Norra Ölands Läkarmottagning och har idag ett samarbetsavtal med Niklas Högerås vilket innebär att deras läkare täcker upp de fåtalet dagar om året Niklas är på utbildning. Dessa dagar bokas inte några läkarbesök in i förväg. När Niklas har semester anställer han däremot en vikarie.
Ölandsbladets artikel i torsdagstidningen orsakade flera insändare i ämnet, där man bland annat kommenterar så här ”Det skulle vara oerhört allvarligt om det skulle bli så.” och ”Vi på norra Öland vill också åtnjuta en acceptabel sjukvård i vårt närområde.”
I denna vecka träffar Niklas Högerås Åke Åkesson, verksamhetschef på Borgholms Hälsocentral och Ewa Ahlin Karlsson, tf chef för enheten för hälsoval på landstinget, för ett nytt möte angående den uppkomna situationen.
Vi håller tummarna!