Det blåser på Öland…

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Den senaste tiden har det blåst ordentligt på Öland. För någon vecka sedan var stormen som kraftigast, med upp till 27 sekundmeter under natten. Åskknallar hördes och många blev utan ström från klockan tre på morgonen. I Södviks by hade väl de flesta fått strömmen åter framåt sjutiden på morgonen. I de norra delarna av socknen var det dessvärre strömlöst fram till sena eftermiddagen. Då var det ordentligt nedkylt i många hem, eftersom de kraftiga vindarna fortfarande låg på.
Runtomkring i socknen låg fällda eller avbrutna träd och omkringblåsta saker som ett resultat av stormens framfart. Tidiga bilister den här morgonen fick ta omvägar för att komma fram dit de skulle, då träd blockerade många vägar. Idag verkar de flesta röjts undan. Återstår gör arbete med två vingar på Sandviks kvarn, samt en på Jordhamns skurverk som även de fick ta stryk av det hårda vädret.
Dock verkar ännu inte vindarna helt givit med sig, de envisas ett tag till…

UPPDATERING
Efter samtal med Åkerbo Hembygdskrets om skadorna på Jordhamns skurverk, och framför allt Sandviks kvarn, förstår vi att reparationskostnaderna blir en stor utgift för föreningen. Därför vädjar man till allmänheten om möjligen något litet bidrag till detta.
Vill du hjälpa till så är swishnumret 123 075 22 53
Bankgironummer är 851-4952
Märk gärna insättningen ”Nya vingar”
Åkerbo Hembygdskrets tackar ödmjukast i förskott. Varje litet bidrag är välkommet.