Fynd vid havet

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Fynd vid havetI lördags kväll hördes en dov men kraftig bang över nejden. Fler än vi kanske först kopplade det samman med de sprängningar som pågår för vattenledningar, men ställde sig också kanske undrande till tidpunkt och dag för detta.
Nu kan Persnäsportalen berätta att så var inte fallet. Istället var det en rysk ubåtsmarkering som sprängdes i luften. Föremålet hade tidigare påträffats vid östra kusten, varvid polisen kontaktades och en bombgrupp från Malmö kallades hit. Man identifierade föremålet som en rysk ubåtsmarkering innehållande fosfor, som är både frätande och giftigt. Bombgruppen eliminerade föremålet genom att spränga det – och det var alltså den smällen som hördes sent i lördags kväll.
Vi vill uppmana våra läsare att kontakta polisen omgående, om fler fynd skulle göras vid promenader längs kusten.