Gammal tradition tas upp igen

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Med picknickkorg till grannen
Korgträffar är tydligen en tradition som funnits länge i trakten. Att man helt enkelt tog med sig något att äta och dricka och gick över till vänner. Redan innan telefonernas tid verkar seden ha funnits, och man kom då oanmäld till grannar och bekanta. Det blev på så sätt ett enkelt sätt att umgås, utan att behöva laga en massa mat. Ibland kanske man inte heller hade råd att bjuda till stort kalas. Var och en tog med det man själv önskade inta.
I helgen togs denna trevliga sed upp på nytt i Södvik. Denna gång var dock gästerna inbjudna i förväg, med medhavd korg. Begivenheten för lördagens träff var att spela spel tillsammans, och traditionen till ära fick man under kvällen prova sina historiska kunskaper med hjälp av spelet ”När då då?” Kvällen indelades i två ”halvlekar” med matpaus i mitten. Frågorna rörde naturligtvis inte bara Persnäs och Öland utan hela världshistorien.
Nästa gång väntar säkert något helt annat spel, hemma hos någon annan, med medhavd korg. En riktigt fin tradition att ta efter, eller hur?