Alices – en hundraåring berättar…

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Julkort från Rockford 1916Det skrivs ett julkort från Amerika som postas från Rockford den 29 november 1916.
För ganska exakt hundra år sedan når det sin mottagare här i byn: Fru Anna Andersson, Södvik, Persnäs, Öland, Sveden. På kortets baksida går med viss ansträngning att läsa: ”en god jul ett gott nytt år önskar dig din son martin”

Alices - Martin på båten?Vi finner julkortet på vinden för några år sedan, vid en renovering. Samtidigt hittar vi ett fotografi från en skuta, där två män figurerar. Julkortet och fotografiet har förmodligen hängt på samma spik någonstans i huset, eftersom båda har likadana hål i kanten.
Med dessa få pusselbitar börjar sedan min efterforskning om det här oansenliga lilla husets historia. Huset vi bor i, numera kallat Alices. Under 2017 kommer jag dela med mig av mitt hus historia, portionsvis snarlikt en följetong. Hoppas att du vill följa med på den resan.

Naturligtvis kommer vi i vanlig ordning också bjuda på nya nyheter under året som kommer. Vi vill från Persnäsportalen tillönska dig

en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Anita Tingskull
Redaktör