Oväntat julbesök i Södvik

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Räv på besök i Södvik

Vid lunchtid på julafton hade centrala Södvik besök av en närgången räv.
Anita Tingskull, boende på Smedjegatan, stod i sitt matrum när hon genom det frostade sidofönstret invid ytterdörren anade liv utanför. I tankarna fanns kanske en trippelfärgad katt. Anita som själv har en väldigt fredlig och strykrädd katt var i stånd att schasa bort den och öppnade därför dörren med kraft och steg ut. Anita möttes av en räv invid trappen. På trappen stod tyvärr ännu ingen risgrynsgröt, utan endast en karott skrumpna tomater och potatisskal på väg ut till komposten, vilket tydligen Mickel nöjde sig med.
De två blev stående en stund och såg på varann, innan Anita insåg att kanske inte räven heller var så bra för katten. Därför schasade hon bort den. Om räven hade skabb eller ej vill vi låta vara osagt, ovanligt närgången var den ju. Pälsen hade något mörkare färg på bakrompan och på främre delen av svansen. Men den uppvisade en rejäl röd plym när den försvann över tomterna bort mot Gästgivaregården och Bageriet.

Bilden: är inte just den här Södviksräven utan en annan räv. Vår räv var mörkare baktill.