Strömavbrott efter Egon

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Strömavbrott efter EgonStormen Egon drog in över Öland under lördagkvällen. Den startade i blygsam skala med att rensa bort och torka upp efter snön som fallit tidigare. Allteftersom tilltog vinden och strax efter midnatt ledde det till omfattande strömavbrott. Omkring lunchtid på söndagen fick Södvik tillbaka strömmen, men vid mörkrets inbrott var ännu Persnäs, Trosnäs och upp till Källa strömlöst, varför ICA där fick hålla stängt under dagen. Även Lilla Horn var strömlöst och styrelsemöte i Persnäsgården har fått ställas in. Vissa hushåll riskerar nu att få mat i frysen förstörd.
Bild från e·ons mobila hemsida
söndag kl 19.29.

Strömavbrott måndag 12 januari

Idag måndag ser läget lite bättre ut enligt e·ons hemsida – inte en röd prick i socknen!
Centrala Källa fick tillbaka strömmen i går kväll, och här i Södvik fungerar det mesta som det ska igen.

Bild från e·ons hemsidmåndag kl 12.00.