Ny olycka i korsningen Sandvik–Södvik

posted in: PERSNÄSNYTT | 0
Endast symbolisk bild – den har ingenting med inträffade olycka att göra.

Vid 10.30-tiden på onsdagen inträffade en olycka i korsningen Sandvik–Södvik. Tre bilar var inblandade i olyckan, i vilka färdades sammanlagt åtta personer. Fem av dessa fick föras till sjukhus, dessbättre med lindriga skador. Medan räddningsarbetet pågick bildades långa köer på 136an och trafiken fick dirigeras om.

Även på tisdagkvällen, alltså kvällen före, inträffade en incident i samma korsning. Någon gång mellan klockan 17.30 och 18.00 hamnade en bil av någon anledning rätt ned i diket omedelbart norr om korsningen – på Södvikssidan.

Det finns alltid en risk att göra en manöver från 136an. Korsningen Sandvik–Södvik verkar speciellt utsatt och här har flera olyckor hänt. Under sommarmånaderna ökar befolkningen på Öland från 25.000 till minst 250.000 personer. Det betyder i praktiken, något förenklat, att man istället för att möta en bil, har tio bilar att hålla koll på när man ska korsa 136an på något vis. Och det kan ställa till det ordentligt om man inte är uppmärksam nog, så kör försiktigt!