Knivmördaren i Södvik igen?

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Vid 16-tiden på onsdagen florerade ett rykte om att ”Knivmördaren i Södvik” setts i byn igen. Denne möjlige man ska under en stund uppehållit sig i och runt Södviks Bageri och där också intagit en fika.
Första intrycket av mannen gav innehavarna av bageriet omedelbara flashbacks till händelsen 2006 då Monica Schmidt blev brutalt mördad i sitt hem i Östra Södvik. Vid tiden för mordet sågs den idag dömda mördaren fika på Södviks Bageri bara någon halvtimme innan han utförde det vidriga dådet som förlamade hela socknen.
”Signalementet stämmer” säger Malin på bageriet ”även om han såg något magrare ut. Men 100% säkra på att det är han, det är vi inte.”
Malin kände genast obehagliga vibrationer när mannen klev in genom dörren på bageriet och kallade därför på sin kompanjon Uffe. När mannen fikat färdigt cyklade han vidare. Uffe följde efter honom i bil. Av okänd anledning tappades mannen plötsligt bort någonstans längs Gamla vägen.
Ryktet om att ”Knivmördaren” återvänt till byn resulterade i att flera av Södviks verksamheter höll extra uppsikt över sina entréer under eftermiddagen och höll ytterdörrar låsta. En kuslig stämning lade sig plötsligt över byn, och man blev märkbart orolig.

På torsdagens morgon rapporteras läget vara lugnt.
Senare under torsdagen rapporteras att ryktet lyckligtvis var falskt.
Den redan dömde ”Knivmördaren i Södvik” befinner sig där han ska vara.
Med facit i hand kan vi vara stolta att djungeltelegrafen fungerar ypperligt på denna lilla ort. Att vi bryr oss om varann och agerar snabbt.

Händelsen förhindrade dock inte bybor och andra intresserade från socknen att under onsdagskvällen samlas i Hallnäs för byvandring. Det var snarare extra god uppslutning. Dock kom aldrig händelsen på tal.