VITAMINRIK NÄSSELSOPPA

Recept på NässelsoppaFör fyra;

1-2 liter späda nässlor
eller toppblad av nässlor
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
3 msk mjöl
1 dl grädde
1 knippa gräslök
salt
peppar

varsitt hårdkokt ägg
eller antal efter behag
ev frikadeller eller korvsnuttar

 

 

1. Skölj och rensa nässlorna noga, skölj i flera vatten.
2. Förväll i lättsaltat vatten i 5 minuter.
3. Lös under tiden en buljongtärning i kokande vatten.
4. Sila av nässlorna i durkslag, slå bort vattnet.
5. Hacka nässlorma fint.
6. Smält smör i en tjockbottnad kastrull.
7. Rör ned mjöl och späd med buljong.
8. Tillsätt nässlorna och låt småkoka i 10 minuter.
9. Klipp gräslöken fint och rör ned i soppan tillsammans med grädden.
10. Smaka av med salt och peppar.
11. Servera soppan varm med hårdkokta ägg, eventuellt också korv eller frikadeller.