OKTOBER 2018

svart = i socknen      grönt = utsocknes      petrolium = samhällsinfo

Torsdag 11 oktober kl 19.00-20.30, Borgholms Bokhandel, Borgholm
Författarbesök Elisabeth Öhman Efter flytten till Gillberga på norra Öland för två år sedan har Elisabeth Öhman kunnat ägna sig åt något hon länge drömt om – att skriva skönlitteratur på heltid. Elisabeth Öhman har efter över 40 år som frilansjournalist, copywriter samt skribent nu debuterat som författare med romanen Drottningklockan, ett spännande äventyr där de mest osannolika vägarna möts och där kärlek och passion spelar huvudrollen. Detta är första boken i en serie i tre delar. Endast förköp, 100:-. Enklare fika ingår. Välkomna!


Tisdag 23 oktober kl 14.00-20.00, lokal i Sandvikslokalen, Sandvik
Träff LONA-projekt ”Att leva av och med landskapet Öland. Självhushållningen och dess vägar och stigar – igår, idag och i framtiden” Ölands Hembygdsförbund och Ölands Museum startade den första etappen av detta LONA-projekt 11 februari 2014. De har tidigare arbetat med mellersta Öland och fortsätter nu med norra Öland.
”Vi arbetar med längre träffar i flera socknar på Öland. Under dessa träffar dokumenterar vi på plats och utbyter information om det lokala landskapet. Vi samlar in kunskaper om landskapet ur ett helhetsperspektiv och dokumenterar fotografier, berättelser mm.”
Denna dag kommer de till oss i Persnäs. Ta med dig fotografier och berättelser och hjälp oss att samla dokumentation om Persnäs socken!
Arrangör Persnäs Hembygdsförening, Ölands Hembygdsförbund och Ölands Museum
Läs mer om evenemanget här!


Söndag 28 Oktober – sommartiden slutar! – Ställ tillbaka klockan en timme!
Officiellt klockan 03.00 ställs klockan tillbaka till 02.00.


Tisdag 30 oktober kl 19.00, Löttorps bibliotek, Löttorp
Författarträff med Elisabeth Öhman Författaren Elisabeth Öhman berättar om sin senaste bok Drottningklockan som är ett spännande äventyr där de mest osannolika vägarna möts och där kärlek och passion spelar huvudrollen.
Ett Ljus på kulturevenemang i samarbete med Borgholms kommun