Från IKEA till Länsstyrelsen

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Inspirerande exempel på genuin arbetsglädje visade landshövdingen i Kalmar län, Thomas Carlzon, när han gästade Öland Kust till Kusts frukostträff i onsdags. Med inlevelse, humor och en hel del självdistans berättade han om sin väg från IKEA till Länsstyrelsen. Som äkta smålänning född i Älmhult arbetade han 45 år för IKEA, bland annat som VD för IKEA Sverige. Vägen dit ”bara blev”, det ena gav det andra och några högre studier hanns aldrig med.

 

Jag är självlärd. Känner mig som en entreprenör där jag försöker följa min pappas råd ”att alltid stå kvar med fötterna i verkligheten.”

Det var i sanning en medryckande historia som Thomas levererade. Där fanns både delikata detaljer från möten med Ingvar Kamprad och spännande telefonsamtal från regeringskansliet där han erbjöds uppdraget som landshövding.

Att Thomas brinner för sitt uppdrag är inte att ta miste på. Hela Kalmar län ligger honom varmt om hjärtat. Fakta satt där de skulle och engagemanget i de lokalt öländska frågorna kunde inte ifrågasättas.

Det var en personlig landshövding som mellan lovorden över sin familj också förmedlade en äkta stolthet över sitt uppdrag när han avrundade sommarens frukostträffar i Sandviks hamn.

Text och bild:
Elisabeth Öhman