Försäkringsbolaget nonchalant mot ICA Trossen

posted in: PERSNÄSNYTT | 0

Persnäsportalen fortsätter att rapportera om ICA Trossens framtid. Följande information går man i dagarna ut med på den egna facebooksidan:

”Ursäkta att det inte kommit några uppdateringar på länge, jag förstår att ni undrar hur det går. Detta beror på olika omständigheter. Främst beror det på att försäkringsbolaget, som jag känner inte jobbar för oss utan snarare mot oss. När vi lämnat in information om gamla Trossen (rumsbeskrivningen) så fick vi reda på att det skulle ta ca fyra veckor att räkna ut summan på vad det skulle kosta att bygga upp nytt på samma ställe och precis som Trossen såg ut innan branden.
Vi har försökt att påpeka att det är väldigt bråttom men utan större framgång. För ca två veckor sedan fick vi dock ett delbesked, en kalkyl på byggnad exklusive VVS.
Med den summan som grund måste vi tyvärr meddela att det är omöjligt att bygga en ny butik.
Vi har sedan dess själva gått igenom kalkylen och framför allt fått fantastisk hjälp av en lokal entreprenör. Det fanns många frågetecken och saker som dessutom fattades i kalkylen. När vi under arbetets gång har försökt föra en saklig dialog med försäkringsbolaget har vi blivit kallade besvärliga.
Nu har det gått fem veckor sedan vi lämnade in alla uppgifter. Idag har vi fått beskedet att de återkommer när de räknat färdigt. Vi har dock inte fått reda på inom vilken tidsram detta är. Samtidig jobbar vi vidare med planerandet av en ny butik, för vi måste ju ändå tro på det! Och alla ställer verkligen upp!
Det är verkligen ynkligt att ett försäkringsbolag behandlar oss på detta nonchalanta sätt. Jag kan bara ge ett råd, se över era försäkringar! Vad står det i försäkringsbrevet i förhållande till vad dom säger?!
Vill med detta meddela att står försäkringsbolaget fast vid den första kalkylen så har vi tyvärr ingen möjlighet att bygga upp en ny butik. Vi måste trots all kunna räkna hem det rent ekonomiskt. Vi hoppas nu av hela våra hjärtan att försäkringsbolaget inser att vi är deras kunder och justerar kalkylen.
Men just nu är det här vi står.”